Verslag René Croix-en-Ternois 8+9 april

Gepubliceerd op 10 april 2023 om 09:07

Na een goede KNMV testdag op Assen 4 april waar we sneller waren als vorig jaar reisden we vrijdag af naar het Franse Croix en Ternois.

De Benelux Trophy kent geen trainingen en dus is zaterdag na een jaar weer op deze baan naast een stukje baan verkenning en training meteen ook kwalificeren.

Q1
De baan op en gaan. Het gevoel was meteen goed. Na 2 ronden gereden te hebben rode vlag. In de laatste linker kwam iemand hard ten val. (Veel beterschap en een spoedig herstel!)

Terug de pitstraat in om vervolgens de bandenwarmers te laten leggen door Marco en Frank! Na een korte Q1 door de rode vlag wel tevreden voor Q1. We waren ruim sneller dan het jaar ervoor in Q1 en dat is altijd goed.

Q2
Over Q2 ben ik minder tevreden. Met oud rubber heb ik heerlijk gereden daar niet van. Maar ik reed hem niet als een kwalificatie maar als een training. Een dat had ik anders moeten doen. Het gevoel was goed, mijn pr op deze baan verbeterd. Dat was positief. Ik kwam een groepje van drie tegen. Het inhalen ging wat moeilijk voor de nr 2 en 3 van dat groepje. Totdat ik aanremmend in de hairpin voor start en finish het hele groepje van drie inhaalde. Hierdoor brak het los en hadden deze heren een rode lap of beter gezegd een groene lap om op te jagen. Voor de inhaal actie reed ik rond op P10 na de inhaal actie belandde ik op P13. Dit was dan ook de startplek voor beide races op zondag. Leermomentje! Maar wel PR verbeterd dus tevreden!

Voorbereiding Race 1
Kak. Vanaf P13 starten. Ik baalde meer van Q2 dan dat ik met race 1 bezig was. Natuurlijk wist ik dat ik er bij de start goed bij moest zitten. En dan zien we wel maar het had ook anders gekund. Als ik een halve seconde sneller had kunnen rijden stond ik P8 op de grid. Natuurlijk speelde het ook wel iets mee dat Heidi in het ziekenhuis was voor een Röntgenfoto van haar hand. En veel jongens reden vrijdag ook al tijdens een trackday dus hadden al meer meters gemaakt.

RACE 1

Ik had er zin in en was erg benieuwd waar ik zou staan qua niveau dit weekend. De races werden uitgesteld door de mist. Goed besluit! Alleen werd de race ingekort van 18 ronden naar 12 ronden. Hmmm dat is toch wel jammer wetende dat een lange race in mijn voordeel is.

De start was top en reed van p13 naar p9 ergens. Gauw nog even een zwarte Ninja inhalen en proberen het groepje van 3 voor mij bij te houden. Dit lukte nog niet helemaal. Ik zat er lekker in maar had niks over op dat moment. Totdat een witte Yamaha mij inhaalde. Deze ga ik niet los laten en bracht mij terug bij het groepje van 3. Het groepje van 3 begon wat te rommelen en 3 ronden voor de vlag passeerde ik de witte R6. Deze kwam me meteen weer voorbij op het rechte stuk. Toen we de laatste ronde ingingen zag ik dat ik hem kon hebben. Aanremmend voor de laatste bocht. Een hairpin voor start finish waar je het gevoel heb stil te staan kwam ik voorbij en dit bleek voldoende voor de finish! P8!! Erg blij met het resultaat wetende dat er nog meer in zat als de race wat langer zou duren. Ook mijn pr nog eens aangescherpt met 1,9 seconden.


RACE 2

Hetzelfde doen als race 1 wat betreft de start en dan zien we wel. Het weer was goed en aan de banden met 12 ronden kon het niet liggen. De start was bijna net zo goed. Al reed ik de eerste bocht in de 3e versnelling door ipv van in de 2e.. Met behulp van de koppeling kwam ik daar nog mee weg gelukkig. Ok. Gas erop, er reden nog wat mensen voor me waardoor ik de aansluiting zou gaan verliezen. Gelukkig kwam ik daar snel langs en kon ik goed mee komen met mannen die op p4 en p6 gekwalificeerd stonden. In een groepje van 4 Nederlanders reden we verder. Roy Ruessen zakte terug na zijn formidabele start en kwam voor me te rijden en haalde ik in. Hetzelfde geldt voor Wes Kleinfeld. Deze kwam echter weer voorbij en was nog niet klaar met mij. Uiteindelijk trok ik aan het langste eind en kwam achter de kampioen van 2022 te rijden. Ik kon het tempo prima volgen en een paar ronden voor het eind ging ik het gevecht aan. Maar Elias van Roekel kwam me weer voorbij. Ik besloot hem te volgen. Het heeft geen zin om tijd te verliezen doordat wij aan het bakeleien zijn en daardoor de achtervolgers presentjes te geven. In de laatste bocht moest ik het natuurlijk wel geprobeerd hebben. Elias bleef lang buiten waardoor Ik krap moest afdraaien in de harpin.. hierdoor een slechte exit had en helaas voor mij trok Elias aan het langste eind en won met een halve meter voorsprong. Maar wat een race! Ik heb ontzettend genoten en werd uiteindelijk 6e!! Met 7 plekken winst komende van p13 en weer een nieuw PR Donders tevreden!

Trots op mijn teamleden en meereisend gezelschap! Bedankt voor de hulp en gezelligheid!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.