Racingteam Bosma - nieuw gezicht in de Benelux Trophy

Gepubliceerd op 21 januari 2022 om 15:41

 

Racing Team Bosma zal in 2022 deelnemen aan de Benelux Trophy! Als nieuw gezicht in de Benelux Trophy zal dit nieuw opgerichte team vanuit de stichting Racing Team Bosma gaan deelnemen aan diverse evenementen met coureur René Bosma.

René Bosma: “De liefde voor het motorrijden is voor mij jaren geleden al ontstaan en de wens om uit te komen in een klasse als de Benelux Trophy had ik al langer. Echter door mijn jonge gezin in combinatie met mijn werkzaamheden is dit er nog nooit van gekomen. Gelukkig zijn er een aantal mensen opgestaan die me kunnen helpen om succesvol aan de Benelux Trophy deel te gaan nemen, want wie wil nu niet op de grote circuits in binnen – en buitenland aan de start komen!”

De mensen die zijn opgestaan zijn om het project te doen slagen zijn onder andere Frank Kreuwel en Arnold de Roo, beide zijn ondernemers in hart en nieren en bij beiden loopt benzine door de aderen. Achter de schermen wordt er momenteel hard gewerkt aan veel zaken die komen kijken bij het opstarten van een wegrace team. Uiteraard is alleen het beste goed genoeg en zo is er ook omgekeken naar een motorfiets waarmee Bosma competitief aan de start kan verschijnen. Het oog is daarbij gevallen op de voormalig WorldSSP machine van het Duitse SKM Kawasaki team waar niemand minder dan Rob Hartog in 2020 aan de start stond in het FIM Supersport World Championship.

De Kawasaki ZX6R staat inmiddels te trappelen om de eerste meters van het seizoen te gaan maken! De verwachting is dat het team met deze prachtige machine hoge ogen kan gooien in de Benelux Trophy!

Dat het gezin Bosma volledig achter de plannen staat is duidelijk, want ook Heidi Bosma, de vrouw van René, zal internationaal aan de start verschijnen.

Heidi Bosma: “Toen duidelijk werd dat Rene de Benelux Trophy ging rijden kwam ik in contact met Jarno Klein Zandvoort die al een tijd geleden had aangegeven over een Honda CB500 te beschikken en hij was op zoek naar een coureur. Van het één kwam het ander en nu staan we in 2022 een aantal weekenden gelijktijdig aan de start. René in de Benelux Trophy en ik in de CB500 Trophy. Het is ongekend, maar we maken er met ons gezin en het hele team een ontzettend leuk jaar van! Veel leren en veel plezier maken is ons motto.”

 

Zie hier de volledige publicatie via racesport.nl:

https://www.racesport.nl/racing-team-bosma-nieuw-gezicht-in-de-benelux-trophy/


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.