Verslag René / Croix-en-Ternois 16-17 april

Gepubliceerd op 18 april 2022 om 15:30

Eerste meters in de SSP600 Benelux Trophy!

Zaterdag was het dan eindelijk zover. Op het Franse Croix en ternois morgen we de eerste meters maken. 2 keer rijden wat tevens ook meteen de kwalificatie zijn op een baan die we niet kennen. Dat is geen eitje. Zeker niet als je weet dat alle rijders van de ssp600 hier op vrijdag 6 x 20 minuten hebben getraind.

Maargoed hoofd koel houden, behouden rijden, het circuit lezen en na de eerste sessie denken van wat is me nu overkomen. Dit is hele andere koek! Het gaat hier hard en het is een stop en go baan zonder ook maar een moment van rust.

De 2e sessie wat tevens ook de laatste kwalificatie is ging al veel beter, de baan begon te wennen. En de tijden waren meteen beter. Na een aantal ronden was daar de rode vlag. Iemand had zijn r6 neergelegd in de laatste bocht. Na een minuut of 6 in de pitstraat te hebben gewacht mochten we weer vertrekken. Na de eerste paar ronden besloten om gewoon up tempo door te gaan en niet voor 1 snelle ronde te gaan. Hierdoor was het een kleine race simulatie en heb ik constante tijden gereden. Zeer tevreden met het gevoel op de motor al gaan we voor de race een iets andere setting proberen.

 

Race 1 (3e keer rijden op deze baan)

Plots is het tijd om te racen. Warm-up sessie is er niet. 1 sightseeing lap. Dan opstellen op de grid. Meteen een Warm-up ronde en dan wachten tot de lampen uitgaan en Gas!

Vanaf P13 naar P10 nu proberen om zo lang mogelijk bij de snellere rijders te blijven. Dit valt echter niet mee. Damm wat gaan ze toch hard hier. Inmiddels terug gezakt naar P11. Mijn rondetijden waren direct weer beter dan in Q2 wat mijn 2e sessie was op deze baan was.

Na een valpartij lag daar ineens een rijder en motor midden op het asfalt uitkomend laatste hairpin het rechte stuk op. De rijder voor mij moest door het gras terwijl ik mijn weg zocht tussen de gecrashte motor en rijder.(Rider OK). Dit betekende 2 plekken winst.

En weer door! Met nog 4 ronden te gaan proberen om deze positie niet meer af te geven. Laatste ronde kwam daar dan toch nog iemand voorbij in de 2e bocht. Shit dacht ik. Maar dat gaat niet gebeuren. Gelijk mijn positie weer terug gepakt richting bocht 3. En mijn eerste wedstrijd als 9e gefinisht.

Heel blij met race 1 en de gemaakte progressie.

 

Race 2

Na een ellenlange periode van rust door de vele verschillende klasses en het werpen van olie in nagenoeg elke bocht door een zijspan is het weer race tijd!

De baan lag er door de olie perikelen anders bij, het poeder op het asfalt gaf een mooi contrast met de rest van het asfalt. Iets wat er voor zorgde dat ik toch net even andere lijnen reed. Het tempo was desondanks meteen goed en sneller dan in race 1. Na de start vrijwel meteen naar P9 kunnen rijden en dit tot de voorlaatste ronde weten vast te houden. Helaas kwam dan toch nog iemand voorbij waardoor ik afzakte naar P10.

Het was wederom weer een leuke maar uitputtende race!

Persoonlijke tijd weer verbetert en tevens een hoger tempo gemiddeld.
Ook de afstand tot de race winnaar verbetert met 10 sec. ten opzichte van race 1. Al met al mogen we erg tevreden zijn met dit resultaat. We hebben 70% minder rijtijd gehad doordat we er vrijdag niet bij konden zijn. Deze gemiste 2 uur aan rijtijd proberen we de volgende keer wel te benutten.

Op naar de volgende! Ditmaal dichter bij huis namelijk Hengelo Gelderland!!

Met dank aan alle sponsoren!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.