René / IDC Japan Legends CRT Assen 21 mei

Gepubliceerd op 22 mei 2022 om 16:04

Q1

Voor het eerst dit jaar weer op de ZXR400. De weg weten we inmiddels wel op assen dus meteen het gas erop. De rempunten van deze lichtere motorfiets zijn wel compleet anders dan van de ZX6RR dus was het wel weer even omschakelen. Heidi heeft voor het laatst op mijn 400 gereden dus schakelen ging moeilijk ivm stand van de schakelpook. Dit meteen na Q1 aangepast voor Q2. Ook kwamen we richting ramshoek vol in de toerenbegrenzer. Gelukkig hadden we nog een kleiner achter tandwiel bij ons om dit probleem op te lossen.

Als 4e gekwalificeerd met een ronde tijd van 2.02

Q2

De sfeer en het weer was goed. Erg veel wind maar wel droog en zonnig. Alleen maar lachende gezichten. Ok, op pad om Q2 te rijden. Dolf Dorgelo kwam in zicht en bleef in zicht. Maar dichterbij komen ho maar. De zxr van Dolf en Rolf Bielefeld liepen dit weekend erg goed. Ik kon ze dan ook niet volgen. In de bochten maakte ik wel weer wat goed maar dat was niet genoeg.

Oke jammer dan gewoon lekker rijden daar zijn we hier voor. Maar dan insturend ramshoek.. het voorwiel begint te glijden en ik probeer hem op te vangen. Motor vast houden.. elleboog en knie in het asfalt en nog even denken zal ik m nog recht op kunnen zetten? Tot ik het grind heel dichtbij zag komen en besloot de motor los te laten.

Het was een behoorlijke klapper, de motor en ik werden gelanceerd door het grind en ik maakte een flinke buiteling. Daar lag ik dan, sterretjes te zien. Even bijkomen terwijl de baancommissarissen op me afgesneld kwamen. Duimpje omhoog. Het lijkt mee te vallen. In het medical center fit verklaard voor als ik nog rijden wil. Eigenlijk alles deed zeer maar in mijn hoofd zat het goed.

De motor is afgeschreven het rijden is klaar voor vandaag.

Eenmaal terug bij het team met de motor, heb ik mijn verhaal verteld wat er gebeurd was. Kort daarna nam Frank Kreuwel mij apart.

Hoe voel je je en wil je rijden? Ik voelde mij goed met wat beperkingen maar rijden wil ik zeker wel. Gelukkig had Frank zijn ZXR400 bij zich en mocht ik van start op de rode Kawa.

RACE

Op een vreemde motor bont en blauw de opwarmronde in. Ik weet wat deze rode bom voor Frank betekent dus dit was echt uniek na zo'n heftige crash.

In Q2 ben ik als 3e gekwalificeerd met een rondetijd van 1.59.5

Blij met deze positie gingen de lampen aan..... En uit!!
De start was slecht. De koppeling komt heel laat los t.o.v mijn motor.

Hierdoor reed ik als 4e de haarbocht in. Deze motor was qua rijwielgedeelte duidelijk beter. Ritme vinden en lekker rijden. Dolf kwam niet bij me weg en sterker nog ik liep op hem in. Zou het dan toch nog lukken podium te rijden? Van achteren kwam geen gevaar. En al snel liet ik Dolf zien dat ik er aan zat te komen. Eenmaal voorbij gekomen op de 3e plek reed ik gecontroleerd verder, niet overdrijven, lekker rijden. Maar Dolf ging er ook nog even voor zitten en kwam mij voorbij. Na een leuke battle waarin ik 0.0% risico nam kwam ik terug naar de 3e plaats en wist ik mijn voorsprong te vergroten naar bijna 3 seconden.

Pr aangescherpt op een ZXR400 waar ik nooit opgereden heb naar 1.58.5

Podium

Yes 3e! Deze voelt als de overwinning. Het was een dag met leed en vreugde. Dit maakt alles weer goed. Na een mooie uitloop ronde op naar het podium!

Na het ontvangst van de beker terug naar beneden... Trapje af.. wat is er vandaag allemaal weer is gebeurd... Ik liep over van emoties met tranen in de ogen omhels ik wat teamleden en maken we nog wat foto's bij de motor. Terug bij de tent kwam er meer emotie en niet alleen bij mijzelf. Wat hebben we een mooie dag gehad en wat fijn om het zo af te kunnen sluiten!

Bedankt aan het team voor de support en het vertrouwen!!!

Arnold, jij weet dat het geen gemakkelijke week was, bedankt voor je steun, tijd en het vele werk dat je verricht hebt!

Jarno, bedankt voor het vele werk dat je verzet hebt van de week en dit weekend! Je bent je gewicht in goud waard!

Frank, nogmaals ik weet wat Alice voor je betekent! Dit had ik na zo'n heftige klapper nooit kunnen dromen. Bedankt voor je support en voor het beschikbaar stellen van de sublieme ZXR400.

En dan mijn vrouw Heidi,
Je hebt een wereld wedstrijd gereden. In de groep battelen en ook echt inhalen. Ook na jouw slechte start heb je laten weten wat je waard bent. Dik verdiend en weer veel geleerd! Ik ben dan ook erg trots op jou!

Bedankt aan iedereen die ons kwam opzoeken. Erg leuk om jullie telkens weer te zien!

Bedankt aan alle sponsoren die het mogelijk maken voor ons om te racen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Theo en Annemarie
een jaar geleden

René, wat een fantastisch verhaal en wat een avontuur. Jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar ik heb zeker meegeleefd. Je hebt een topteam en een wereldmeid aan je zijde. Geweldig dat je het karakter hebt om na een harde val, gewoon weer op te stappen. gefeliciteerd met je derde plaatst. Zo blij dat wij er ook een klein beetje bij horen bij RacingteamBosma.....tot snel.

Marjan van Essen
een jaar geleden

Woow René wat een ervaring weer. Mooi om het te lezen. Fijn dat je zulke mooie mensen om je heen hebt. Op naar de volgende 💪🏻