Verslag René / Nürburgring 1 t/m 3 juli '22

Gepubliceerd op 26 juli 2022 om 06:38

2 dagen langer weekend, dit omdat de Nürburgring ons 3 dagen activiteit biedt in plaats van 2 dagen. Donderdagmiddag ready to go maar eerst wachten tot we Elise en Julian op kunnen halen van school en dan gaan met de karavaan.

Eerste keer Nürburgring wat gaaf!
Vrijdag in de eerste trainingsessie werd het me al snel duidelijk: geweldige baan maar wat ben ik slecht voorbereid.
1 mei was de laatste keer op de ZX6RR. Een motor die ruim boven de 200km/h haalt. 9 weken waren verstreken en nu op een geweldig circuit met fantastische hoogteverschillen merkte ik op dat ik aan het malen was. Wat gaat dit hard. Het beangstigende me kort de eerste paar ronden. De snelheid niet gewend maar toch begon het weer wat meer vertrouwd te voelen en kwam ik steeds beter in mijn ritme.

Het hele weekend boekten we dan ook progressie zowel op de baan als naast de baan. We hebben veel geleerd van en met elkaar!
Ook was waren Benny Kooistra en Aly de haan afgereisd om ons bij te staan met weer veel tips en gezelligheid. 

In totaal heb ik 4 races gereden. 2 in de Benelux Trophy en 2 als gastrijder bij de IDC in de proclass 600 supersport klasse.

IDC supersport (proclass 600)
Race 1 IDC P18 (P2)

Race 2 IDC P25 (P4)

Benelux trophy supersport:
Race 1 P11

Race 2 P9

Het bijzondere aan het weekend is dat het IDC rekent met gastrijders die niet meegerekend worden in de uitslag. Terwijl de Benelux Trophy wel alle rijders eert naar prestatie.
Mijn 2e plek in de proclass 600 (idc) was het dan ook niet waard om op het podium te staan en dus bleef deze plek leeg.

Al met al een positief gevoel overgehouden en wat was de laatste race gaaf! Helaas door de rode vlag kon ik het niet afmaken zoals ik had gewild. Ik liep hard in op 2 mannen voor me die mijn bezoek konden verwachten.

Op naar Chimay!

Bedankt TEAM en alle Sponsors!!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.