Verslag René / Chimay 23-24 juli '22

Gepubliceerd op 27 juli 2022 om 08:46

CHIMAY!

Ojeej het is raceweekend! Alles loopt op rolletjes, iedereen doet zijn of haar uiterste best... En Elise en Julian niet uitgezonderd. Wat is het toch fijn om die 2 schatjes dichtbij ons te hebben tijdens onze races. Ik heb zo van ze genoten zaterdag!! We hebben lekker samen gespeeld en gelachen tussen de qualificaties en race door.

Q1 baan verkenning met wat natte plekken... Qua Layout is het geen moeilijke baan om te leren kennen echter qua asfalt en alles eromheen is dit circuit van een ander kaliber dan bijvoorbeeld Hengelo (gld.) En tevens een heus stratencircuit met o.a. bandenstapels op korte afstand, vangrails, hekwerken, muurtjes en met een gemiddelde snelheid van 150km/u best vlot.
Rondetijd: 1:53,9

Q2 Yes we mogen weer rijden. Ik heb er best wel zin in. Een uurtje voor de race pak ik even mijn tijd. Een stukje fietsen even de gedachten ergens anders maar tegelijkertijd ook een beetje opwarmen. Het team kreeg hoogstwaarschijnlijk niet echt hoogte van me. Ik bleef wat in mezelf. Ronde tijd 1:49

Race 1

Het was inmiddels heet geworden op en rond het asfalt van Chimay. Leuk, een beetje spelen met de mountainbike als opwarming en straks racen. Heb stiekem best zin in de race... Al reageer ik best kort naar Heidi als ze vraagt of ik er wel zin in heb, mijn antwoordt is niet geheel overtuigend: Jawel...

Het is dubbel en mooi tegelijkertijd ik houdt ervan maar tegelijkertijd haat ik het ook. Wat is dit mooi!! Of toch ook weer niet?!?

Opgesteld in het Parc ferme zit ik klaar op de motor. Alles gereed, oordoppen helm op en handschoenen aan. Met het vizier niet geheel gesloten blik ik naar het hek waar zich veel toeschouwers verzamelt hebben. Met daartussen lieve Heidi met onze kroost. Elise en Julian.. zo klein dat ze zijn maar zo enthousiast. Ze vinden het leuk ze lachen naar me en hebben onderling plezier.

Met dat ik Heidi aankijk zie ik dat ze mij in de gaten houdt.. ze ziet iets aan me en ik weet donders goed wat. Na het oogcontact met Heidi kijk ik naar de kroost. Wat zijn ze toch klein en lief en leuk en wat ben ik trots op ze. Zowieso trots maar ook hoe ze het toch weer doen dit weekend met pap en mam die er hobby aan hebben om zo hard mogelijk te rijden op 2 wielen op een afgesloten omloop.

Kijkend naar ze voel ik een wrok in me keel en wat lichte emotionele ogen.

Maar dan kijk ik naar voren. Yes we mogen weer! Gas derop. Bewust van alles om me heen focus ik op de race. De knop gaat om en ik sluit aan in de verkennings ronde en na de opwarm ronde begin ik vanaf de P27. Ik had een goede start en reed een leuke race! Pr weer verbeterd en gefinisht als 21e! Helaas geen punten.

Race 2

Zondag 1 keer in actie voor race 2 maar dan zonder de aanloop als voor race 1 maar vooral met plezier. Elise had een waterballon meegenomen en die kwam goed van pas. Het was ruim over de 30 graden in de brandende zon en het water liep heerlijk achter in de nek mijn pak in! Hier ga ik plezier aan hebben met rijden, lekker verkoelend!

Ik had een perfecte start wederom vanaf p27 meteen maakte ik veel plekken goed en wist ook veel coureurs achter me te houden. 5 ronden voor tijd kwam daar een Yamaha rijder voorbij deze moest ik even iets laten lopen. Ik had vanaf het begin namelijk wat anders geprobeerd wat goed leek te werken. Maar kwam erachter dat dit toch niet zo was. Nadat ik dit had omgezet zoals in race 1 liep ik weer op de Yamaha rijder in en zocht een plek om hem weer voorbij te steken. Dit waren leuke rondes en uiteindelijk wist ik voor hem te komen en te finishen! Ik kwam als 14e over de finishlijn en verbeterde mijn Pr. Rondetijd 1:47,8

Ik heb onwijs genoten en dit smaakt echt naar meer!

Al het lof voor het team dat keihard gewerkt heeft!! Het was enorm warm en het was iedereen aan te zien dat dat best wel wat hinder gaf.

Arnold, Frank en Jarno onwijs bedankt 🙏🙏🙏

Evenals alle sponsoren die dit allemaal mogelijk maken!
De volgende keer dat we in CHIMAY komen hebben we er al eens gereden! Bedankt!!! 🙏


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Henk Mannes
een jaar geleden

Mooi verslag Rene, vind het heel sterk dat je ook beschrijft waar je gedachten voor de race langsgaan, topper op en naast de baan. En een prachtig team om je heen