Verslag René / Jack's Racing Day 5 t/m 7 aug '22

Gepubliceerd op 8 augustus 2022 om 12:03

Benelux Trophy SSP

 

Wat kunnen we terug kijken op een fantastisch weekend met heel veel fun, gezelligheid en progressie!

De fun en gezelligheid begon al met opbouwen van de tent die we mochten gebruiken van Jeffry Posthuma en Jan Posthuma. Nog niet eerder hadden we het zo goed voor elkaar!

Vrijdag mochten we dan gaan rijden voor Q1. Pitstraat uit en gas erop! Wat heerlijk om eindelijk weer met de 600 op assen te rijden. De laatste keer was een regenachtige dag waarvan 2 sessie droog. (Pr 1.52) Dit weekend zou het weer geen rol spelen. De omstandigheden waren super en bleven het hele weekend goed! Het ging meteen lekker, de motor stuurde erg scherp. Het weekenddoel van mij persoonlijk was om onder de 1m50 te geraken. Het was erg leuk om op de laptimer te kijken elke ronde want al gauw reed ik een 1.49er. met een super gevoel was het wachten op de volgende dag.

Q2 Zaterdag 08.20

Vroeg dag! We mogen meteen weer aan de bak! De zon scheen en de baan was weer schoongeveegd na al die grindstrooiers (auto's) van de vorige dag. Ik had er weer onwijs veel zin en reed mooi constant 1.49ers en met 3 keer een 1.48er en zelfs een 1.47er! Wauw, pr weer 2 sec verbeterd met de dag ervoor. Om 9 uur waren we klaar en stond er voor de motorcoureurs niks meer op het programma. Heel erg jammer maar door een goede Q2 was ik in mijn nopjes en heb ik genoten van het aanwezig zijn op het paddock met inmiddels erg leuke contacten met medecoureurs en overige teamleden!

Zondag race 1 (P11!) 

Lekker ontwaken onder een blauwe hemel en een heerlijk zonnetje begin ik mijn dag heerlijk ontspannen. We mogen racen vandaag😁 Met een belachelijke start met 2 wheelies verloor ik toch wel wat posities en kwam achter een mooie groep te zitten. Na 6-7 ronden schakelend van de 3e naar de 4e versnelling in manderveen duikersloot zette de achterkant van de zx6rr een stap opzij. De achterband was op. (Zelfde band als in Q2) In de rechterbochten ben ik gedwongen om het "rustig" aan te gaan doen. Het groepje voor mij moest ik laten gaan. Maar wat was het leuk! Kijkend naar de band die geen indicatie meer liet zien was ik erg blij met mijn tijden. Constant 1.49ers🥳 Wederom Wauw gezien mijn doel onder de 1.50 een pr te noteren was maar ik dit de hele race comfortabel kon doen en met een band die echt klaar was.

Race 2 (P10!!) 

Na een prachtige middag met gasten, sponsoren, famile én een geweldige lunch verzorgd door Hungry Heroes maakten wij ons op voor race 2. Door wat chrashes in de Ford fiesta cup liepen we wat vertraging op. Eenmaal het licht op groen mochten we ons weer opstellen op de grid onder belangstelling van publiek op de tribunes die massaal bleven zitten om de motoren te kunnen zien.

De start was redelijk, helaas kwam ik achter een Yamaha R6 te zitten die compleet andere lijnen reed dan ik en hierdoor was het moeilijk om ervoor te komen want waar ik ook probeerde, reed hij ineens en moest ik corrigerend op de rem. Na 3 ronden kwam ik binnendoor in de strubben en reedt meteen 2.5 seconden sneller de 47ers in. Al snel kwam ik bij de volgende 2 rijders waaronder Elias van Roekel en Valentino Imbrogiano. Ik zat er dicht op en de rondetijden gingen weer omhoog. Wetende dat Elias voor het kampioenschap rijdt, wilde ik mij er niet al te veel mee bemoeien. Valentino reed ik voorbij in de ramshoek waarop hij mij weer uitremde in de GT. Elias en Valentino waren aan het stoeien en ik reed er comfortabel achter. Van Calster bleek met problemen de pitstraat in gereden te zijn en niet wetende dat Elias al kampioen zou zijn heb ik wat kansen laten liggen.

 

Maar, wederom een hele mooie race met een goed tempo met weer een pr verbetering (1.47.6) 🥳

 

Het seizoen van de Benelux Trophy zit er nu helaas op. We hebben veel geleerd en erg genoten!

 

Op de eerste plaats wil ik mijn team bedanken. Wat een toppers bij elkaar! Onwijs bedankt 🙏🙏

Ook dank aan al mijn sponsors, ik hoop dat jullie net als ons erg genoten hebben van de ontwikkelingen die zonder jullie hulp niet had plaats gevonden. Bedankt! 🙏🙏

Ook vrijwilligers/vrienden/supporters bedankt!!
O.a. Aly de haan en Benny Kooistra die elke keer weer paraat staan 🙏
Maar ook René Bos die op pad ging om een startmotor te halen omdat die van ons stuk ging. Bedankt!🙏


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

HERMAN NIJKAMP
10 maanden geleden

vantasties ,,,verslag gelezen ,, en wens jullie nog veel succes vr gr