Verslag René / IDM SSP 300 Assen 12 t/m 14 aug '22

Gepubliceerd op 15 augustus 2022 om 09:43

Foto: Ben Haarhuis 

Wat een top weekend, wat hebben we genoten!! Vrijdag allereerst onze Julian jarig gemaakt. Hieper de piep Julian en is nu 7 jaar! Door het IDM weekend vieren we zijn verjaardag later maar wat heeft hij een mooie dag gehad met slingers op het paddock, een race team dat voor hem zong en een nieuwe fiets waar hij het hele weekend niet van af te slaan was. Werner Peters van Wpx bikes bedankt 🙏

 

Dan FP1... 10 minuten ipv 20 dit door het missen van de rijders briefing donderdags. Een dom begin maar een korte sessie op een totaal andere motor was zo slecht nog niet. 400cc, 50pk met een toeren begrenzer die erin hakt bij 10.000rpm's. Toch wel even wat anders. Terwijl je eigenlijk door wilt trekken om het vermogen te benutten (vooral met mijn gewicht ten opzichte van de andere rijders) grijpt de begrenzer genadeloos in.

FP2
We hebben 20 minuten de tijd om snelheid te vinden want die was hard nodig. De verwachting was dat het erg moeilijk zou zijn om de jonge gasten die gemiddeld 15 kilo lichter zijn weerstand te bieden. Achteraan aansluiten of mogelijk eenzame races rijden zou best logisch zijn. Dit was in FP1 al niet meer het geval en gedurende het weekend reden we op de 28e plaats van de 32 startende rijders.

 

Q1 en Q2
Met elk moment dat we kregen op de baan verbeterde ik mijn rondetijden. Stapje voor stapje. Ondanks de hitte (3 dagen +30°c) lukte het me om de rondetijden omlaag te krijgen iets wat niet iedereen lukte in deze klasse maar ook in de overige klasses reden ze vaak iets langer over een ronde ivm de hitte.
We mochten dus best tevreden zijn al was ik nog niet daar waar ik wilde zijn qua rondetijden.

 

Race 1
Vertrekkend van p28 moest ik met mijn 89kg rijdersgewicht (totaal met uitrusting) rijders die achter mij starten voor mij dulden nog voordat we bij de haarbocht aankwamen.
Nu maar zoeken naar de aansluiting. Door wat stuivertje wisselen lukte het mij niet om het groepje voor mij bij te houden. Nadat ik werd ingehaald door een Yamaha werd het slipstreamen erg interessant en leuk. Ik baalde dat ik niet voorbij kwam terwijl mijn mid-corner speed hoger lag. Uitkomend bocht moest ik hem weer iets laten gaan terwijl ik elke keer op de apex op zijn achter wiel zat. Bij manderveen-duikersloot zat ik de laatste 2 rondes op zijn achterwiel en probeerde hem te passeren vanuit de slipstream richting de ramshoek, elke keer kwam ik net te kort en finishte als 26e achter de Yamaha.

 

Zondag om 11:30 startte de warming Up. 10 minuten rijden waarbij ik gedacht heb om hem over te slaan. Mede door de warmte en mede doordat de afstelling van de motor goed bevonden was en we niet meer gingen veranderen. Toch zat ik er meteen lekker in en wist mijn pr met de ninja 400 te verbeteren! Yes het was gelukt om een 1.56er te rijden. Hier was ik erg blij mee en als ik met dit gevoel race 2 zou rijden kon het nog interessant worden.

 

Race 2
Wederom vlogen de rijders achter mij voorbij richting bocht 1. Maar dit keer mocht ik helemaal achteraan aansluiten. Dit gaat toch niet gebeuren dacht ik en pakte posities terug in ossebroeken en de strubben. Yes dat lijkt er meer op. Ik moest aanvallend rijden en in de bochten niks verliezen. Dit slaagde en zelfs de groep die ik gisteren moest laten gaan wist ik te passeren. Een snellere rijder die eerder de fout in ging kwam weer langszij en ik was van plan hem te volgen. Dit werd afgestraft met een een achterwielslide in stekkenwal waardoor ik de baan verliet en zelfs door de grindbak moest. Gelukkig lag ik op koers en kon zo de baan weer op. Ik keek over mijn schouder bij het opsturen van het asfalt en zag dat ik toch een flinke voorsprong had opgebouwd. Wow wat ging het goed. Dit moet ik vasthouden. Na de rechterbocht ging de daarop volgende linkerbocht zonder problemen. Wel hadden de jongens en dame achter mij door mijn moment weer de aansluiting gevonden. Toen kwam bocht manderveen en bij het insturen verloor ik de voorkant en schoof meteen het grind in..... De limiet was bereikt. Shit! Het ging zo mooi. ik lag op de 24e plaats en reed goede rondetijden. Dit was het dan. Het maximale eruit gehaald en net iets te veel. Wel erg genoten van de strijd op de baan! Het was een erg leuke race en een geweldig mooi weekend!!!

 

Met dank aan het airbagvest ben ik helemaal ok! 😀

Met dank op de eerste plaats aan al onze sponsoren. Zonder hen was deze deelname absoluut niet haalbaar. Bedankt! 🙏
Ook erg fijn om een aantal van jullie weer gezien en gesproken te hebben. 😀

Rob Vennegoor en Frank Krekeler van het RT motorsport by SKM raceteam bedankt voor het bieden van deze mogelijkheid. Ik heb erg genoten en ben een mooie ervaring rijker!!

Jarno klein Zandvoort en Leon de Jonge die samen mijn monteurs waren dit weekend, onwijs bedankt!! Ik heb geen moment getwijfeld en jullie hadden alles top voor elkaar 🙏

Overige leden en rijders van het RT Motorsports by SKM team bedankt voor de gezelligheid en een inkijkje in jullie werkzaamheden! Wat een top team!!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.